ENGİN: YEREL SEÇİMLERDE MHP BERGAMA’NIN YOL HARİTASI GENEL BAŞKANIMIZIN KARARI İLE NETLEŞECEK.
- Brifing Online
- 28 Eyl 2023
- 6 dakikada okunur

Bergama Yaşam Özel Haber/Nuri Bilim
2019 Yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı olarak seçimlerin kazanılmasında MHP Bergama’nın özgül ağırlığın önemli rol oynadığını ifade eden Bergama MHP İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Engin, Mart 2024 yerel seçimlerinde Bergama’da yine cumhur ittifakı kapsamında AK Parti adayını mı destekleyeceksiniz sorumuza “Destekleyip desteklememe kararını verecek olan MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'dir. Genel Başkanımız, genel merkezimiz hangi yönde karar alırsa, biz de bu talimat doğrultusunda hareket ederiz” dedi.
Bergama Yaşam.Com olarak MHP Bergama İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Engin ile yaklaşan yerel seçimleri ve Bergama’nın gündemini değerlendirdik.
GENEL MERKEZİMİZİN YEREL SEÇİMLERLE İLGİLİ KARARI ARALIK AYINDA NETLEŞİR.
“2019 Yerel seçimleri öncesinde Cumhur İttifakı kapsamında hangi il ve ilçelerde birlikte gidileceği Aralık ayı içinde belli olmuştu. Mart 2024 Yerel seçimlerine yönelik olarak takvimin yine bu şekilde işleyeceği kanatindeyim. 2019 Ocak ayında İzmir'in ilçelerindeki adaylar açıklanmıştı; süreç yine aynı şekilde işler diye düşünüyorum.”
HER PARTİDE OLDUĞU GİBİ BİZİM PARTİMİZDE DE ADAY ADAYI OLMAYI DÜŞÜNEN ARKADAŞLARIMIZ VAR.
“Yaklaşan yerel seçimler öncesinde her partide olduğu gibi partimizden aday adayı olmak isteyen şu an 2-3 arkadaşımız var; fakat az önce de ifade ettiğim gibi genel başkanımız bu konuda ne talimat verirse, biz yol haritamızı bu talimata göre belirleyeceğiz.”
BEN ADAY OLMAM.
“Mart 2024 yerel seçimlerinde Bergama Belediye Başkanlığı'na aday adayı olmayı düşünüyor musunuz?” sorumuza açık yüreklikle cevap veren MHP İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Engin, bu konuda şu açıklamaları yaptı:
“Milliyetçi Hareket Partisi'nde siyaset biraz farklıdır. Biz siyasi gayeler için değil; şahsi gayeler, hedefler için değil, biz bu davaya hizmet etmek için varız. Benim için en büyük makam, şu an içinde bulunduğum Bergama MHP İlçe Başkanı makamıdır. Biz adayız dememiz mümkün değil, genel merkez ne derse onu uygularız. Bizim amacımız, Bergamalılara en iyi hizmeti getirebilmek, en iyi hizmetin yapılmasına vesile olabilmek. Benim doğup büyüdüğüm, çocuklarımın da yetişip büyüdüğü ve hayatlarını sonlandırmalarını istediğim şehir Bergama’dır ve Bergama’nın büyüyen, muazzam bir şehir olmasını isterim. Yerel belediyecilikte bunların yapılması için elimizden geleni yapıyoruz, 2019 seçimlerinde bütün kadromdan, teşkilatımdan Allah razı olsun, büyük katkıları oldu, canla başla çalıştılar, özgül ağırlığımızı herkese ispat ettiğimizi düşünüyorum.”
BERGAMA’NIN BU SAATTEN SONRA SANAYİ VE KÜLTÜREL ANLAMDA GELİŞMESİ LAZIM.
Bergama Belediyesinin önceki CHP dönemi ile şu anki AK Parti belediye yönetimi çalışmaları arasındaki farklara da değinen MHP ilçe başkanı Engin, “CHP Bergama’da belediyeyi idare ederken, o dönemde yerel belediyecilikte bir sıkıntı vardı. Burası CHP'li belediye olmasına rağmen, büyükşehir belediyesi yatırım yapmıyordu. Şu anda ise Cumhur İttifakı olan imkanlarla, hem de merkezi hükümetin desteğiyle Bergama’nın eksiklerini tamamlamaya çalışıyor. Yollar yapılıyor, biliyorsunuz. Millet Bahçesi, Çamlıpark aynı şekilde yapılıyor. Şehrimize vizyon kazandırılmaya çalışılıyor. Daha da neler yapılmalı derseniz, Bergama’nın bu saatten sonra sanayi ve kültürel anlamda gelişmesi gereklidir. Bundan sonra şehrimizin özellikle Basbaş (Batı Anadolu Serbest Bölgesi) ve BOSBİ (Bergama Organize Sanayi Bölgesi) gibi hızla artan yatırımlara nüfus artışı olarak hazırlanması gerekli."
MHP'nin Bergama'da yerel seçimlerde özgül ağırlığı nedir sorumuza Bergama MHP İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Engin şu açıklamaları yaptı:

“Daha önceki 2018 yılı 24 Haziran seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanımızın, Cumhur İttifakı olarak aldığı oy 30 bin'di. CHP, İP ve HDP aldığı oyda 40 bin. Cumhur İttifakı'nın seçimi kazanabilmesi için arada 10 bin oy fark vardı. Karşı bloğa oy veren 5 bin bir insanın oyunu alacaktık ki bir oy farkla seçimi kazanalım. Ama biliyorsunuz ki 545 oy farkla seçimi kazandık. MHP tam kadro çalıştı, sahalarda CHP'nin yanlışlarını anlattık, insanlar tarafından güven sağladık, bu işin lokomotifi olduk diyebiliriz. O dönemde biliyorsunuz sonuç olarak karşı tarafta 10 bin oy fark olan bir blok vardı. Yerel yönetim ve İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP'de. O dönemde kimsenin şans vermediği Cumhur İttifakı adayımızı Belediye Başkanı yaptık. Cumhur İttifakı da 2019 yerel seçimlerde ilk defa yerel seçimlere girmişti. Cumhur İttifakı'nın bileşenleri olan AK Parti ve MHP tabanlarının birleşmesi, kadrolarının iyi çalışması ve inanmışlık neticesinde seçimin sonucu Cumhur İttifakı lehine oldu. Allah razı olsun, teşkilatımız o dönemde çok iyi çalıştı. Önümüzdeki yerel seçimlere de teşkilatımız diri ve dinamik bir şekilde bütün seçeneklere, bütün ihtimallere hazır. Sadece biz Genel Başkanımızdan talimat bekliyoruz.”
Mart 2024 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakının Bergama’da şansı nedir sorumuza Bergama MHP İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Engin şu açıklamaları yaptı:
“Bunu konuşmak için erken. İktidarda olan Cumhur İttifakı var, karşı bloğun ne yapacağı belli değil, ayrı ayrı gidilecekleri söyleniyor, bir tokalaşıyorlar, bir ayrılıyorlar. İYİ Partiye bakarsanız, genel başkanı masayı bir gün önce yıktı, ertesi günü tekrar geri geldi. Seçim günü de, YSK da resmi süreç başlayıncaya kadar o böyle yapar, şöyle yapar diyemeyiz. İYİ Parti 81 il ve ilçede seçime tek başına gireceklerini söylüyorlar da, bakalım girecekler mi?”
Bergama’nın tarım ve hayvancılıktaki şu anki durumu nedir sorumuza Bergama MHP İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Engin şu açıklamaları yaptı:
“Bergama, ağırlıklı olarak nüfusunun yüzde 50'sine yakını köylerde yaşayan bir şehrimiz. Burada insanlarımız tarım ve hayvancılıkla hayatlarını geçiriyorlar. Ben de bir çiftçi çocuğuyum; tarlada doğdum, büyüdüm ve hâlen tarlaya gidip geliyorum. Çiftçilerimizin ve hayvan yetiştiricilerinin en büyük problemleri, girdi maliyetlerinin yüksek olması, son dönemde artan mazot fiyatları çiftçimizi yoruyor. Ama bakarsanız, çiftçimiz para da kazanıyor, sadece bu yöre için en büyük sıkıntımız, bir tarım ürününü ekerken. Misal verirsek, pamuk bu yıl çok para getirdi denildi mi, seneye herkes pamuk ekiyor, bu seferde arz talep dengesini tutturamaması pamuk fiyatını düşürüyor. Oysa devletin politikaları var, bu sene dikilen ürün yerine seneye ayni ürünün ekilmemesi yönünde. Biz akıl ve mantıkla tarım ve hayvancılık yaparsak, çiftçimiz gerçekten para kazanır.
Domates ona keza, arz talep meselesi. Bunda da devleti suçlamanın manası yok şimdi, serbest ekonomi, serbest piyasa diye bir şey var. Bizim yöremizde 4-5 tane salça fabrikamız var, bunların alacaklarından fazla ürün gelirse, fiyatta düşüyor elbette. Sütte problemler var, bazı yerlerde ilçelerde 2-3 lira fark edebiliyor, bu da tekelleşmeden kaynaklanıyor.
Biliyorsunuz dünyada global ısınma var, bunu kabul etmek lazım, Avrupa’da ısınma problemi, doğal gaz problemi yaşanıyor. Geçen kış hükümetimiz, ihracatta bazı kısıtlamalara gitti çünkü Avrupa’da seralar kapandı. Sonra ne oldu, Antalya’daki seralardaki ürünler yurt dışına gitti, iç piyasada mal kalmadı ve doğal olarak fiyatlar arttı. Rusya’ya bakarsanız, eskiden dalına falan bakan ülke, şimdi domatesi incelemeden içeri alıyor. Onun için biz bu fırsatı değerlendirir, çiftçimiz de ekmekte, dikmekte, üretmekte biraz sebat ederse; bu dünyada yaşanan krizi hep beraber aşarız. Bu krizi sadece biz yaşamıyoruz, dünya da aynı şekilde yaşıyor. Elbette sıkıntılarımız var ama bu bir kabuk kırmadır, yani yumurta içerden kırılırsa hayat başlar, dışarıdan kırılırsa hayat biter. Ben Türkiye’nin gelişmekte olan ülkeler vasfından çıkıp da gelişen bir ülke olduğunun sancıları olduğunu düşünüyorum. İşte biliyorsunuz Türkiye’nin savunma sanayindeki durumu belli, genel kaynakların, zenginliklerin ortaya çıkarılmasındaki gayret ve başarı belli. Dünyada gıda üzerine üreten ülkeler revaçta, ekonomik olarak bunlar zirvede olacak, dünyanın kaderini onlar belirleyecek. Arap ülkelerindeki Petrol’un varlığının bir önemi kalmadı, elektrikli araçlar üretiliyor. Türkiye eskiden ne ile anılırdı, tahıl ülkesi olarak değil mi, bunu sağlanması lazım. Tabii ki devletimiz bu konuda belirleyici pozisyon alması lazım, yani ekonomiye tamamen müdahale eden devletimiz. Serbest piyasa olması lazım ama serbest piyasa kırmızı çizgimizi devletimiz belirlemesi lazım. Biliyorsunuz 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi sonrası ülkemiz de bir çok şey değişti. Biz MHP olarak ülkemiz yararına olan her şeyin yanındayız, destekliyoruz.”
Bergama Organize Sanayi Bölgesi ve Batı Anadolu Serbest Bölgesi yatırımları devam ederken bölgede kurulan ve kurulacak olan fabrikalara nitelikli yetişmiş insan kaynağı açısından meslek lisesi açılması konusunda görüşlerini sorduğumuz Bergama MHP İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Engin şu açıklamaları yaptı:
MESLEK LİSESİNİN İHALESİ YAPILACAK.
"Meslek Lisesi'nin ihalesi yapılacak. İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle yaptığımız görüşmede Bergama Meslek Lisesi'nin yapımı ile ilgili ihale bu ay içinde yapılacak ve iş tesliminden en kısa süre içerisinde de Meslek Lisesi ve kalifiye eleman sorunu çözülecek. Bu meslek lisesine ihtiyaç var mı, hem de çok ihtiyaç var. Bu lise sorunu önceden beri süregelmekteydi. Önceki belediye başkanı ile yine önceki ilçe milli eğitim müdürü arasında olan gereksiz sürtüşmeler sonucunda planı, projesi, parası hazır olan meslek lisesi yapılamamıştı. 10 yıl önce bu lise sorunu halledilseydi, şimdi ikinci dönem öğrenciler mezun olacaktı.
Bergama İl Olacak mı? sorumuza Bergama MHP İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Engin şu açıklamaları yaptı:
BERGAMA İL OLMAYI ÇOKTAN HAK ETMİŞ BİR ŞEHİR.
“Bergama’da siyaset yapan, yerel belediyeler olsun sivil toplum örgütleri olsun herkesin ele alması gereken, kişiler ve partiler üstü bir konu. Genel Başkanımızın o çağrısından sonra biz de burada çağrı yaptık, CHP ile STK ile görüşmelerimiz oldu. Bergama il olmayı çoktan hak etmiş bir şehirdir. Bergama dünyada tanınan kültürel anlamda marka bir şehir, bir siyasetçi olarak da il olmasını istiyorum, çabada gösteriyorum. Şimdi yerel seçimlerin yaklaşması, genel seçimi atlatmamız, bunu duraksattı. Böyle bir konu ile ilgili açıklama belirlense bile yerel seçimler öncesi olmaz, ben bir hukukçuyum, bir kanun değişikliği lazım; değişikliğin seçim kanununa göre uyarlanması lazım, burası büyükşehire bağlı, bu vasıftan çıkarılıp başka bir vasfa göre mi yapılması lazım, bütün şehir mi olacak, onun için uzun zaman gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın bazı ilçelerin il olması ile ilgili yaptığı açıklamadan sonra Edremit il olmak için hemen bunun çalışmalarını yapmaya başladı, yerel yönetim, mahalli idareler, STK'lar, mülki idare bunu gündemde tutuyorlar ve devam ederken, biz Bergama olarak biraz geç kaldık."
Comments