top of page

Bergama’ya yeni su tesisi


Bergama’ya yeni su tesisi
Bergama’ya yeni su tesisi

Türkiye’nin en fazla atık su arıtma tesisine sahip olan İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni bir tesis için daha harekete geçti.

Bergama’nın Kaleardı Caber Mahallesi’nde hayata geçirmek istediği paket atık su arıtma’ tesisi ile ilgili imar planları yayımlandı.


Askıya çıkan 1/5000’lik nazım imar planına göre tarım alanı olarak işaretlenmiş bölgede kalan 7 bin 803 metrekare büyüklüğündeki 120 ada 1 parselin 950 metrekarelik kısmının statüsü “belediye hizmet alanı (atık su arıtma tesisi)” olarak değiştirildi.


Plan açıklama raporunda şu ifadeler yer aldı:


Kamu yararı içeren kamu yatırımlarına gereksinim ortaya çıkması durumunda, eğitim alanı, sağlık tesis alanı, ticari nitelik taşımayan belediye hizmet alanı, kamu hizmet alanı, sosyal ve teknik altyapı tesisleri, kent veya bölge/havza bütününe yönelik her türlü atık toplama, bertaraf tesisleri ve bunlarla bütünleşmiş geri kazanım tesisleri, yenilenebilir enerji üretimi ve iletimine ilişkin kullanımlara ait alt ölçekli imar planları, yürürlükteki mevzuat çerçevesinde 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği yapılmadan, ilgili idaresince bu planın ilke ve esasları doğrultusunda hazırlanır. Söz konusu alanlar amacı dışında kullanılamaz."

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page