top of page

Zorlukların Üstesinden Gelen Bir Şampiyon: Yılmaz Acar

Güncelleme tarihi: 10 Nis


Yılmaz Acar
Yılmaz Acar

www.dikiliyasam..com- Özel Haber

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Avrupa Şampiyonası Seçmeleri’nde -80 kg kategorisinde Türkiye Şampiyonu olup Milli Takıma şeçilerek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden Yılmaz Acar’la bir araya geldik.

Balıkesir Üniversitesi Turizm Otelcilik mezunu olan Acar, Vücut Geliştirme sporuna askerden sonra başlamış 13 yıldan bu yana bu spor dalını amatör ve profesyonel olarak yapan Acar, Dikili Belediyesinde zabıta olarak görev yapıyor.


2023 yılı Eylül ayında yapılan Türkiye vücut geliştirme ve bilek güreşi yarışmasında klasik fizik 70 kilo’da Türkiye 2.cisi olan Acar 2024 yılında başarısını bir üst seviyeye çıkararak klasik fizik kategorisinden Türkiye’deki en zor siklet olarak ifade ettiği hard budy-body building sikletine geçiş yaparak bu sene 6-9 Mart tarihleri arasında yapılan Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Avrupa Şampiyonası Seçmeleri’nde -80 kg kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu.


“Milli formayı giymek en büyük hayalimdi," diyen Acar: 3-8 Mayıs 2024 tarihleri arasında İspanya’da yapılacak olan Avrupa Vücüt Geliştirme IFBB PRO CART yarışmasında -80 kg kategorisinde Milli takımla beraber ülkemizi temsil edecek.


İşte Yılmaz Acar’ın açıklamaları


MİLLİ TAKIM FORMASI GİYMEK EN BÜYÜK HAYALİMDİ.

 

 

Eylül 2023'te İzmir'de klasik fizik 70 kiloda Türkiye 2.si oldum.  Hedefim, 2024 Mart ayında Türkiye Vücut Geliştirme ve Bilek Güreşi Federasyonu'nun Avrupa milli takım seçmelerine katılmaktı.

 

Çandarli’da spor salonu olmamasından dolayı anteramanlarım için Aliağa’ya gitmekteydim. Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Avrupa Şampiyonası Seçmelerine katılmam için Oradaki hocamla antremanlara tekrar başladık. Bu antremanlar neticesinde Bu sefer klasik fizik yerine  Türkiye’deki en zor siklet olarak bilinen hard budy-body building sikletine geçiş yaptım.

 

Yarışma öncesi yaptığımız yüklemeler ve su kesmeleri çok iyi gitti. Hakemler de beni beğendi. 7 zorunlu pozda rakiplerimi geride bıraktım ve finale kaldım.

 

Finalde de rahat bir şekilde pozlarımı verdim ve enerjimi hakemlere aktardım. Arkadaşlarım, klasik fizik kategorisinden hard budy-body building sikletine geçiş yaptığım ve bu sikletde yıllardır yarışmalara katılan yarışmacalar olduğu için hakemlerin değerlendirmesi geregi ilk ikide olabileceğimi söylediler. Sonuçlar açıklandığında, Türkiye -80 kilo şampiyonu olmuştum.

 

En büyük hayalim milli takımda yer almaktı. Milli formayı giymekti 13 yıllık emeğimin karşılığını aldım bu yüzden çok mutlu ve gururluyum.


TÜM YARIŞMALARA BANKA’DAN KREDİ ÇEKEREK KATILDIM.

 

Şu ana kadar tüm yarışmalara sponsorsuz kişi veya kurumdan destek almadan  kendi imkanlarımla hazırlandım ve katıldım. Aslında  talepde etmedim kendi imkanlarımla halletmeye çalıştım.2024 Mart ayında Türkiye Vücut Geliştirme ve Bilek Güreşi Federasyonu'nun Avrupa milli takım seçmeleri dahil tüm yarışmalara bankadan kredi çekerek katıldım. Bir tek geçen seneki Ankara bölgesel şampiyonu olduğumda zabıta müdürümüz Bülent Rafezoğlu kendisi Allah razı olsun o bir destek vermişti.

 

Önümde 3-8 Mayıs 2024 tarihleri arasında İspanya’da yapılacak olan Avrupa Vücüt Geliştirme IFBB PRO CART yarışması var.Bu yarışmaya destek almak için bir kaç sevdiğimiz insanı araya koyarak destek almak için uğraşıyoruz.

 

Şu an İspanya daki milli takımla beraber gideceğim Avrupa Vücüt Geliştirme IFBB PRO CART yarışması için Dikili Belediyemizden bir talepte bulunduk. İnşallah yardımcı olacaklarını söylediler ve bu konuda beklemedeyim.

 

 

Ülkemizde bu spora  bakış açısı diğer spor dallarına göre ilgi ve destek açısından daha az. İzmir'den çıkan ve Türkiye'de kendi sikletinde tek şampiyon olan birisi olarak, bu sporu Çandarlı gibi küçük bir yerden çıkıp şampiyon olmak gerçekten zorlu bir süreç. Çandarlı gibi spor salonu olmayan bir yerde bu sporu yapmak gerçekten de çok zor şartlar altında gerçekleşiyor. Bu yüzden, bu sporu desteklemelerini beklerdim. Bu konuda biraz gönül kırıklığım var mı evet var çünkü sonuç olarak, Milli Takım formasını giyerek Avrupa Şampiyonasına gitmek büyük bir gurur.

 

Yarışma zamanında sporcuya verilen destekler, sporcunun psikolojisini tamamen etkiliyor. Yarışma hazırlığı gerçekten zor bir süreç. Mesela, şimdi İspanya'ya gideceğim, ancak birçok masrafım olacak. Milli takım, belirli bir masrafı karşılıyor, örneğin yol ve konaklama parası, ancak yeme-içme ve diğer kişisel masraflar bana ait olacak. Çünkü yabancı bir ülkeye gidiyoruz ve para birimleri farklı. Daha önce giden arkadaşlarımla yaptığım konuşmalara göre, yaklaşık 50-60 bin lira kadar bir masraf yapmam gerekecek gibi görünüyor.


DİSİPLİN VE İRADE OLMADAN BAŞARI GELMEZ.

 


Yılmaz Acar
Yılmaz Acar

Türkiye’de gençlerin vücut geliştirmeye olan ilgisi oldukça yüksek. Ancak, bu spor tamamen irade, disiplin ve zaman gerektiriyor. Bakkaldan veya kasaptan sipariş verir gibi birkaç hareketle kolların şişsin, göğüslerin genişlesin veya omuzlarını güçlendirsin diye bir beklenti olmamalı. Gerçekten bu spor, zaman ve disiplin isteyen bir süreci barındırıyor. Sabah kalkıp akşam uyumaya kadar geçen süre boyunca bu spora adanmış olmalısınız. Ben 2.5 yıldır evliyim ve günlük rutinim oldukça yoğun. Sabah 4.30'da kalkıyor, ardından 60 dakika bisiklet sürüyorum. Kahvaltımı hazırlıyor ve yumurta ile yulaf tüketiyorum. Saat 10’da bir öğün daha yiyorum. Her gün benim için bu rutin geçerli. Ancak bu spor, detaylı bir disiplin gerektiriyor. Beslenme programı ve aldığımız gıda takviyeleri gibi ince ayrıntılar var. İnsanlar genellikle bu detayları sürekli uygulayamadıkları için belirli bir süre sonra bırakıyorlar. Bu sporu yapmak için gerçekten kalpten gelen bir tutku ve sevgi gerekiyor. Bu, sadece sevmekle kalmıyor, aynı zamanda özveri ve azimle de ilerliyor.

 

Gençlerimizin vücut geliştirmeyi bir spor olarak tercih etmeleri, sağlıkları, dış görünüşleri ve özgüvenleri açısından önemli. Zamanla, giydikleri kıyafetlerine yakıştıklarında ve insanlardan olumlu geri dönüşler aldıklarında, ne kadar doğru bir spor yaptıklarının farkına varıyorlar zaten. Gerçekten vücut geliştirmeye ilgi duyanlar için en büyük yardımcıları özgüvenleridir.


BU SPORU YAPARKEN GÜNLÜK MASRAFIM 800 LİRAYI GEÇİYOR.

 


Yılmaz Acar
Yılmaz Acar

Aylık yol masrafım, Çandarlı'dan Aliağa'ya antrenmana gittiğim için 1.5-2 bin liraya yaklaşıyor. Bu sporu yaparken beslenme için harcadığım parayı anlatmak dahi istemiyorum. Zaten ekonomiyi biliyorsunuz, tavuğun kilosu bile 200-250 TL olmuş durumda. Benim şu an bu sporu yapabilmem için beslenmem için günlük aldığım tavuk miktarı yaklaşık 1 kilogram kadar. Günde 250-300 gram kıyma ve günlük 15 yumurta tüketmem gerekiyor. Günlük masrafım 800 lirayı geçiyor. Ben dahil yarışmalara hazırlanan sporcularımız çok zor şartlar altında bu yarışmalara gidiyorlar. Bunun gibi bir çok nedenle Vücut geliştirme spor dalına biraz daha ilgi, alaka ve destek vermelerini çok isterim.

 


0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page